Työnhakija tai alanvaihtaja, tutustu palveluihimme!

Annamme sinulle tukea työnhakuun, meillä on kontaktit työmarkkinoille. Tuemme sinua urasuunnittelussa ja kartoitamme osaamisesi. Kerromme myös, miten voit kouluttautua ICT-alalle.


Alanvaihtaja – kiinnostaako ICT-ala?

ICT-alan täydennyskoulutuksia on tarjolla myös työssä oleville alanvaihtajille.

FITech -verkostoyliopisto tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja aikuisopiskelijoille sekä tutkinto-opiskelijoille. Olitpa sitten työelämässä oleva aikuinen tai vielä yliopistossa opiskeleva, FITechin tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin! https://fitech.io/fi/

Avoimen ammattikorkeakoulun (OAMK) kesän 2020 AMK/ YAMK opetustarjonta: https://www.oamk.fi/fi/koulutus/avoin-ammattikorkeakoulu

Ilmoittautumiset kesän opinnoille ovat parhaillaan käynnissä. Avoimen ammattikorkeakoulun syksyllä alkavien opintojen ja polkuopintojen tarjonta julkaistaan kesäkuussa.

Digikyvykkyys -hankkeen opintoihin voivat hakea myös alanvaihtajat. Työssäkäyvät voivat päivittää osaamistaan valitsemillaan moduuleilla. https://www.digikyvykkyys.fi/koulutukset/oulu/

Opintojen rahoittaminen

Työllisyysrahaston aikuiskoulutustuella ja ammattitutkintostipendillä tuetaan aikuisten ammatillista kehittymistä ja osaamisen uudistamista. Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa. Aikuiskoulutustuki edellyttää aina päätoimista opiskelua. https://www.tyollisyysrahasto.fi/

Kelan opintotuesta https://www.kela.fi/opiskelijat


Työkokeilu 

Työkokeilussa voit selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja tai mahdollisuuksia palata työmarkkinoille. Ennen työkokeilun aloittamista työkokeiluun osallistuva, TE-toimisto ja työkokeilun järjestäjä tekevät yhdessä kirjallisen sopimuksen. 


 Työhönvalmennus  

Työhönvalmentaja auttaa/sparraa henkilökohtaisesti, kun etsit sinulle sopivaa työpaikkaa. Hänen ohjauksellaan löydät ja tuot esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla. 

Työhönvalmennusta toteuttavat:

Oulun ja Oulunkaaren seutukunnat: Cimson Koulutuspalvelut
Oulun Eteläinen: Aamos Group Oy
Koillismaa: KSAK Oy 


Ammatinvalinnanohjaus 

Voit hakeutua TE-toimiston ammatinvalinnanohjaukseen, jos esimerkiksi tarvitset tukea ammatinvalintaan, osaamisen kehittämiseen tai harkitset uranvaihtoa. 

Suotuisa suunta -blogi (Ajatuksia urasuunnittelusta, koulutuksesta ja työelämän valinnoista)


Työnhakuvalmennus 

Työnhakuvalmennus on ryhmämuotoinen valmennus, johon voit osallistua työurasi kaikissa vaiheissa, kun haet töitä, mietit ammatinvalintaa, suunnittelet osaamisesi kehittämistä tai harkitset uranvaihtoa. Työnhakuvalmennukset ja niihin ilmoittautumisen löydät Tapahtumakalenterista. 


Uravalmennus 

Uravalmennus on ryhmämuotoinen valmennus, jossa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Uravalmennukset ja niihin ilmoittautumisen löydät Tapahtumakalenterista. 


Palkkatuki 

Jos olet työtön työnhakija, voit saada palkkatukea. Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla TE-palvelut korvaa työnantajalle osan palkkauskustannuksista. Voit saada normaalin TES:in mukaisen palkan ja työnantaja saa osan palkastasi takaisin valtiolta.  

 


Oppisopimuskoulutus 

Oppisopimuskoulutuksella voit opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia käytännön työtehtävissä. 


Korvaukset työnhakumatkoihin 

Jos haet työpaikkaa kauempaa, voit saada korvauksia työpaikkahaastattelumatkoihin. Kun saat kutsun haastatteluun, voit hakea työnhakumatkojen kustannuksiin tukea. Tutustuhan myös liikkuvuusavustukseen.   


Etuus osa-aikatyössä 

Osa-aikatyö voi olla myös yksi vaihtoehto työllistymiseen. Kun saat osa-aikatyön tai keikkatyön, työttömyysetuutesi sovitellaan yhteen tulojesi kanssa eli voit saada soviteltua työttömyysetuutta. Katso Kelan tai työttömyyskassan sivuilta lisätietoa. 


 

Aloittavan yrittäjän palvelut

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Aloittavana yrittäjänä voit saada starttirahaa tai työttömyysetuutta, jos edellytyksesi täyttyvät.

Tutustu Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosioon, josta löydät runsaasti tietoa ja neuvoja!

 


Haluatko ulkomaille töihin?

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto toimii osana EU/ETA-maiden yhteistä EURES (European Employment Services) työnvälitysverkostoa. Palvelumme kautta saat tietoa EU/ETA-maiden avoimista työpaikoista sekä eri maiden asumiseen ja elämiseen liittyvistä asioista. Tutustuthan myös Online tapahtumaan: EuropeanJobdays

Kysy lisätietoja [email protected].